Sunday 3 January 2016

Krõbedad köögiviljad



Käesoleval aastal tutvustan Teile OÜ Vürtsid poolt toodetud maitseainesegusid. Algust tegin kahe maitseaineseguga (kartuli maitsesool ja mõnus maitsesool).Esimesega valmistasin krõbedad köögiviljad.

Koostisained:
1,5 kg kooritud kartuleid
1kg kooritud porgandeid
1-2 tl kartuli maitsesoola
2 spl õli
1-2 tl palsamikreemi
1 tl sinepiseemneid
4 punast sibulat kooritud ja tükeldatud
pisut vett

Valmistamine:
Tükelda puhastatud porgandid, kartulid, punased sibulad.Lisa juurde kartuli maitsesoola ja ülejäänud maitseained. Küpseta 200 kraadi juures umbes tunnike või pisut rohkem. Serveeri maitsestamata jogurti kastmega.

Kartuli maitsesoolas on kasutatud järgmisi maitseaineid:meresool, suhkur, paprikapulber,kurkum, sibul küüslauk.



Jogurtikastme valmistamisel kasutasin mõnusat maitsesoola, mille koostises on; kadakamarjad, tšilli, meresool, loorber, petersell ja tüümian.

Koostisained: 

250 g maitsestamata jogurtit
1 tl mõnusat maitsesoola
veerand pikka kurki tükeldatuna
näpuotsaga suhkrut
pisut sinepit

Sega kõik ained omavahel ja serveeri krõbedate köögiviljadega.


No comments:

Post a Comment