Sunday 26 April 2015

Pähkli- toorjuustukook


Koostisained:

Biskviit:

5 muna
5 spl suhkrut
3 spl jahu
2 spl kartulitärklist

Täidis:

200 g võid
50 g tuhksuhkrut
70 g kondenspiima kakaoga
400 g toorjuustu
200 g arahiispähkleid
1 spl suhkrut

Immutus:

200 g vett
100 g suhkrut
100 g Amaretto likööri

Valmistamine: 

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu juurde kartulitärklisega kokku segatud jahu ning sega õrnalt kokku. Määri segu küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi juures kuldseks. Jahuta ja eemalda paber ning jaga biskviit kaheks. Immutuseks keeda suhkrut ja vett ning lisa Amaretto liköör. Jahuta! Kreemi jaoks sega kokku pehme või tuhksuhkru ja kondenspiimaga ning lisa osade kaupa toorjuust. Rösti pähklid suhkruga kuival pannil, seejärel tükelda ja jahuta. Immuta alumine biskviit siirupiga ja määri pool täidisest koogile. Tõsta pele teine kiht, immuta ja määri koogile ülejäänud kreem. Kata kook röstistud pähkitega. Lase tordil paar tundi kapis maitsestuda ja serveeri kohvi või piimaga. Kooki võib immutada ka kohviga, saad hoopi teise maitsega koogi. 
Head katsetamist!

No comments:

Post a Comment