Sunday 12 April 2015

Makroonide valmistamine



Makroonide valmistamine on üks paras pähkel. Nende valmistamine ei võta küll palju aega, aga kannatust ja usku endasse küll. Niisiis võtke julgus kokku ja proovige niikaua kuni tulemusega rahule jääte.

Koostisained:
140 g mandlijahu
50 g tuhksuhkrut
100 g munavalget
pisut soola
180 peensuhkrut

Valmistamine:
Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur omavahel kokku. Alusta munavalge vahustamist lisa vähehaaval suhkur. Vahusta kuni miksri otstesse jäävad tipud. Ole kannatlik! Lisa pool munavalgemassist mandlijahu-tuhksuhkru segusse. Sega kokku voltimis meetodil niikaua kuni oled saanud ühtlase pasta seejärel lisa järgmine munavalge vaht. Tainas peab olema kergelt voolav ja siidine ning kohev.
Pane segu pritskotti ning pritsi küpsetuspaberile 3-5 cm medaljonid. Koputa plaati täisnurga all vastu lauda, et õhk välja tuleks. Lase seista laua peal 30- 60 minutit. Vaata, et toas palju niiskust ei oleks. Küpseta 140 kraadi juures 12-15 minutit. Kindlasti on kõik ahjud pisut erinevad, kui õpid oma ahju tundma õnnestuvad ka makroonid.
Jahuta ja eemalda paberi küljest lahti. Makroone saab täita mitmel moel, mina tegin järgmise kreemi

150 g võid
70g kondenspiima
100g mustikapüreed

Vahusta pehme või vahtu, lisa kondenspiim. Lisa juurde mustikapüree ja sega kokku. Pane makroonid täidisega kokku ja hoia serveerimiseni külmas.
Head katsetamist!

No comments:

Post a Comment