Sunday 28 September 2014

Kuumsuitsulõhe pirukas


Põhi:
150 g võid
1 tl soola
3 tl suhkrut
2 muna
250 g hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl jahu

Täidis:
300 g kuumsuitsulõhet
200 g suvikõrvitsat
200 g tomatit
tilli
soola
purustatud musta pipart

Kate:
200 g riivitud juustu
2 muna
2 klaasi piima

Sulata või ja vala suuremasse tainakaussi. Lisa sool, suhkur, munad ja hapukoor. Sega hästi läbi. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa siis tainapõhjale, seda pidevalt segades. Tainas peaks jääma paksema pannkoogitaina taoliselt poolvedelaks.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali.
Puhasta lõhe ja murenda väiksemateks tükkideks. Tükelda suvikõrvits ja poolita tomatid. Sega kõik ained omavahel, maitsesta ja laota taignale.
Katte jaoks sega kokku riivitud juust, muna ja piim. Maitsesta soola ja pipraga ning vala lõhetäidisele.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 min või seni kaua, kuni pirukas on pealt kuldne.

NB! Pirukas püsib pehme 2-3 päeva!

No comments:

Post a Comment