Sunday 27 December 2015

Kringel nutella kreemiga


Taigen:
450 g nisujahu või pisut rohkem
3 dl käesooja vett või piima
30 g presspärmi
2 tl soola
2,5 sl suhkrut
30 g sulataud võid

Täidis:
380 g Nutella kreemi
200 g pähkli-rosina segu
1 tl kaneeli
Kate:

100 g suhkrut
80 g jahu
50 g pähklite segu
100 g või
1 muna
Valmistamine 

Lahusta pärm käesoojas vees või piimas.Sega kokku jahu sool ja suhkur. Lisa jahu vee-pärmi segule ning lisa juurde või. Sõtku taigen ühtlaseks ja raputa peale pisut jahu ning pane sooja kohta kerkima. Kui taigen on kerkinud aseta see lauale ja rulli ristkülikuks. Määri peale nutella kreemi ja tükeldatud pähkli-rosina segu ning kaneeli. Keera taigen rulli ja lõika pooleks ning põimi kokku. Aseta kringel küpsetusplaadile. Näpi kokku koostisosad katte jaoks. Jäta kringel sooja kohta kerkima. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja raputa peale kate. Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit. Proovi küpsust tikuga. Soovi korral kaunista jahtunud kringel šokolaadi ja suhkrukaunistustega. 

No comments:

Post a Comment