Sunday 11 May 2014

Toorjuustukook sidruni ja maasikatega


Muretaignapõhi:
2 dl nisujahu
100 g võid
1,5 sl suhkrut
näputäis soola
1 muna

Täidis:
400 g Farmi köögitoorjuustu
300 g kondenspiima
5 munakollast
300 g maasikaid
veerand sidruni mahl ja koor

Sõelu jahu kaussi, lisa suhkur ja sool. Sega ühtlaseks. Näpi hulka külma või tükikesed, kuni saad puru taolise massi, lisa muna ja töötle taignaks. Pane külma 30 minutiks. Võta 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja kata küpsetuspaberiga. Rulli taigen lahti ja laota vormi põhja. 
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 10- 15 minutit. Nüüd mikserda kokku täidise ained, lisa sidruni mahl ja riivitud koor,ja tükeldatud maasikad.Vala segu põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Lase koogil täielikult jahtuda. 
Tõsta külma ja serveeri järgmisel päeval.


No comments:

Post a Comment