Sunday 17 May 2015

Nostalgiline rabareberikook


Seda plaadikooki valmistas kunagi minu vanaema. Tuli tahtmine ka oma perele seda kooki valmistada.

Põhi:

350 g nisujahu
2.25 dl vett või piima
25 g pärm
1,5tl soola
2 sl suhkrut
30 g võid

Täidis:

450-500 g tükeldatud rabarberit
2-3 tl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kate:

200 g jahu
150 g suhkrut
100 g võid

Valmistamine:

Lahusta pärm käesoojas piimas või vees. Sulata või ja jahuta. Sega kokku jahu, sool ja suhkur. Sega vedeliku hulka või, jahu, soola ning suhkru segu ja sõtku ühtlaseks taignaks. Pane sooja kohta 30 minutiks kerkima. Tükelda rabarberid ja sega suhkrutega. Katte jaoks sega kokku jahu ja suhkur ning näpi hulka või kuni saad ühtlase puru. Rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile laiali. Tõsta peale rabarberi tükid. Ära vedelikku pane, see teeb taigna märjaks. Raputa peale koogi puru ja küpseta 200 kraadi juures kuldseks. 
Naudi soojalt külma piimaga!

No comments:

Post a Comment