Tuesday, 6 August 2013

Sidrunimaitseline ahjukana särtsakate köögiviljadega


1,5 kg broiler 
1 sidrun
1 tl apelsinipipart
0,5 tl soola
1 tl fariinsuhkrut
4 porgandit
2 kg kartuleid
1 suvikõrvits
pool tšillipiprakaunast 

Pigista sidrunist mahl ning sega maitseainetega. Hõõru broiler sellega kokku ja jäta 1 tunniks maitsestuma ja peale seda 220⁰ C juurde 1,5 tunniks ahju küpsema.
Puhasta porgandid ja kartulid ning aseta tükeldatud suvikõrvitsaga ahjuplaadile. Maitsesta meresoola, õli ja tükeldatud tšillipipraga.
Küpseta seni, kuni kartulid on veidi pruunistunud. 
Serveeri külma kastmega!

Külm kaste:
150 g majoneesi 
150 g hapukoort
100 g pikantset toorjuustu 
sool
suhkur

Sega kõik koostisained korralikult kastmeks! 

No comments:

Post a Comment