Taigen:
300 ml sooja vett või piima
25 g presspärmi
2 dl suhkrut
1 muna
100 g võid
näpuotsaga soola
700-800 g jahu
200 g rosinaid
Täidis:
150 g võid
kaneel
suhkur
Lahusta pärm soojas vees või piimas, lisa suhkur, muna, sool ja rosinad. Pane juurde jahu ning vahepeal pehme või. Sega, kuni tainas lööb kausi küljest lahti.
Kergita soojas kohas umbes pool tundi. Rulli kerkinud tainas lauale lahti, määri sellele pehme või, raputa peale ohtralt kaneeli ning suhkrut. Rulli taigen kokku, lõika pikuti pooleks ja põimi palmikuks. Pane sooja kohta kerkima umbes 1 tunniks. Määri peal munaga raputa peale suhkru-jahu-või puru.
Küpseta 200⁰ juures umbes 30 min.
No comments:
Post a Comment