Taigna koostisained:
250 ml vett
70 g võid
näpuotsaga soola
150 g jahu
1 tl suhkrut
4 muna
Täidis:
200 g kohupiima
200 ml vahukoort
1tl vanillisuhkrut
3-4spl suhkrut
Kaunistuseks:
100 g šokolaadi
peotäis küpseid mustikaid ja 1 virsik või nektariin
Valmistamine:
Mõõda potti vesi, sool, suhkur ja või. Lase keema tõusta. Sega juurde kogu jahu ( korraga, samal ajal intensiivselt segades) seni kuni taigen poti servadest lahti lööb. Tõsta pliidilt ära ja jäta jahtuma. Jahtunud taignale sega sisse ükshaaval munad. Peale iga muna lisamist tuleb korralikult segada. Lõpptulemus peab olema sile ja läikiv. Aseta plaadile küpsetuspaber ja pritsi plaadile piklikud vorstikesed. Küpseta 220 kraadi juures kuldseks.
Pritsi plaadile pisut vett. Küpsemise ajal ära ahjuust ava, muidu vajuvad ekleerid ära!
Täidise tarvis vahusta vahukoor suhkrutega, lisa kohupiim ja vahusta kohevaks. Lõika ekleerid pooleks ja täida kohupiima- vahukoore seguga ja lisa ohtralt mustikaid. Kaunistamiseks sulata šokolaad vesivannil ja nirista ekleeridele.
Ilusat katsetamist!
No comments:
Post a Comment