Wednesday, 4 March 2015
Peeditort
Peeditordi valmistasin oma perele Eesti Vabariigi sünnipäevaks.
Koostisained:
250 g keedetud või toorest peeti ( mina tegi keedu peediga)
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl õli
1 dl hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
1- 2 tl kaneeli ( võib retseptist ka välja jätta)
2 tl kakaopulbrit
Valmistamine:
Määri 24- 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm õli või võiga ja puista üle kamajahuga. Riivi peet peene riiviga. Vahusta munad suhkruga. Sega juurde peet, õli ja hapukoor. Sega kuivained omavahel ja sega taignasse. Vala tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Jahuta valmis kook .
Täidis:
400 g vahukoort
400 g kohupiima või toorjuustu
5spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa juurde toorjuust või kohupiim. Soovikorral pane täidiseks mustsõstramoosi. Lõika kook pooleks, immuta meelepärase mahlaga. Määri vahele moos ja vahukoorekreem. Kata ka pealt kreemiga ning kaunista meelepäraselt.
Labels:
Tordid
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment