Wednesday, 12 March 2014

Peedi-šokolaadikook apelsiniga


200 g võid
200 g tumedat šokolaadi (70%)
200 g keedetud peeti
3 muna
200 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 apelsini koor
100 g jahu
soovi korral 50 g hakitud mandleid

Serveerimiseks:
jäätisepall

Vooderda 24 cm (kandiline) koogivorm küpsetuspaberiga. Pane ahi 200 kraadi peale kuumenema. 
Tükelda või ja šokolaad, pane väiksesse potti ning kuumuta hästi tasasel tulel pidevalt segades, kuni mass on sulanud. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda. 
Riivi peet ja apelsinikoor, sega see veidi jahtunud šokolaadi-võisegu hulka. 
Vahusta munad suhkruga hästi tugevaks heledaks vahuks. Sega juurde vanillisuhkur, peedi-või-šokolaadisegu, jahu ning soovi korral ka mandlid  või pähklid. Sega tainas õrnalt ühtlaseks. Kalla tainas vormi, silu pealt ühtlaseks. 
Küpseta 200 kraadises ahju keskosas umbes 20-30 minutit-vaid seni, kuni kook pealt küps tundub. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

No comments:

Post a Comment