Saturday, 12 April 2014

Porgandi-õunatort


Täidis: 
200 g 35% koort
200 g hapukoort
100 g suhkrut
1 õunakompott koos vedelikuga

Põhi:
300 g riivitud porgandit
4 dl jahu
3,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
5 muna
150 ml õli

Riivi porgand peene riiviga. Eralda munakollased valgest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, aga munakollased vahusta suhkruga. 
Sega omavahel kuivained. 
Lisa vahustatud munakollastele õli, porgand, kuivainesegu ja sega korralikult. Viimasena lisa munavalged.
Vala segu koogivormi, küpseta 175 kraadises ahjus 45 min. 
Jahuta koogipõhi täielikult ja lõika pooleks. Immuta põhja õunakompoti vedelikuga. Kihtide vahele määri pool hapukoore ja suhkru segust ja laota kiht õunatükke. Koogi peale määri ülejäänud hapukoor ja raputa peale kaunistuseks šokolaadi, kookoshelbeid või seda, mida parasjagu olemas on. 
Pane 3-4 tunniks maitsestuma. 

No comments:

Post a Comment