Monday, 8 June 2015

Maasika- toorjuustutort


Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid

Täidis:
350 g toorjuustu
400 g vahukoort
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 tl sidrunimahla
2tl tsitruse likööri ( mina kasutasin õuna likööri)
10 g želatiini
vett želatiini paisutamiseks
0.5g maasikaid

Valmistamine:
Sulata või ja purusta juurde küpsised. Suru saadud mass 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud. Vooderda ka vormi servad paberiga. Pane põhi külma tahenema. 
Täidise jaoks pane esmalt želatiin külma veega paisuma. Lõika niipalju maasikaid viiludeks, et saaksid küljed kaetud. Hõõru toorjuust 0,5 dl suhkruga kreemjaks.Vahusta vahukoor ülejäänud suhkruga õrnalt vahule, lisa juurde riivitud sidrunikoor ja mahl ning soovikorral ka liköör. Sulata želatiin vesivannil. Sega vahukoore segu toorjuustuga. Sega juurde želatiin. Pane pool segust vormi ja silu hästi vormi äärtele ja siis keskele. Tükelda juurde mõned maasikad. Kata ülejäänud täidisega Silu pealt siledaks. Aseta külma 5-6 tunniks. Kaunista maasikate, küpsiste ja muu meelepärasega.



No comments:

Post a Comment