Sunday, 23 November 2014

Mustsõstra- hapukooretort


Põhi:
5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut

Täidis:
200 g vahukoort
400 g hapukoort
100 g toorjuustu
150-200 g mustsõstrakeedist
100 g suhkrut
20 g želatiini
100 g apelsinimahla

Valmistamine: Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sõelutud jahu munavahu hulka.Vala saadud mass 22 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 165 kraadi juures seni kuni biskviit on pealt kuldne või proovi küpsust tikuga. Sisse torgates peab tikk jääma puhtaks.
Täidise jaoks pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma.Vahusta vahukoor suhkruga kergelt vahule lisa hapukoor ja toorjuust ning mustsõstrakeedis. Sulata želatiin vesivannil jahuta kergelt ja lisa täidise hulka. Lõika jahtunud biskviit kolmeks. Pane lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber. Aseta esimene biskviit vormi põhja, immuta apelsinimahlaga. Toimi nii kuni kogu biskviit ja täidis on kasutatud ja pane 4-5 tunniks külmkappi tarduma. Kaunista meelepäraselt.


No comments:

Post a Comment