Wednesday, 3 September 2014

Marmorjas kohupiimatort


Põhi:
1 pk sidruniküpsiseid
70 g sulatatud võid
1 tl fariinsuhkrut
1 tl kakaopulbrit

Täidis:
400 g vahukoort
500 g kohupiimapastat (banaani- või maasikamaitselist)
1/2 sidruni mahl
100-200 g suhkrut
20 g želatiini
100 g vett (või mahla)
4-5 tl mustikamoosi (mustsõstra, vaarika)

Kaunistuseks:
füüsalid
šokolaad
mustikas

Sulata või ja purusta küpsised ning sega need omavahel. Lisa fariinsuhkur ja kakaopulber. Pane 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi põhja küpsetuspaber ja suru küpsisepurusegu põhja. Tõsta külma.
Täidise jaoks pane želatiin vee või mahla sisse paisuma. 
Vahusta vahukoor suhkruga kergeks vahuks, lisa kohupiimapasta ja sidrunimahl.
Sulata paisunud želatiin vesivannil. Sulanud želatiin lisa õrnalt vahustades kohupiimapasta-vahukoore segule. Vala saadud segu vormi. Tõsta lusikaga moositäpid koogile. Sega pika puutikuga läbi koogi, et tekiksid marmorjad triibud. 
Aseta tort külma 3-4 tunniks või ööpäevaks. 
Kaunista meelepäraselt!

No comments:

Post a Comment