Põhi:
150 g võid1 tl soola
3 tl suhkrut
2 muna
250 g hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl jahu
Täidis:
300 g kuumsuitsulõhet
200 g suvikõrvitsat
200 g tomatit
tilli
soola
purustatud musta pipart
Kate:
200 g riivitud juustu
2 muna
2 klaasi piima
Sulata või ja vala suuremasse tainakaussi. Lisa sool, suhkur, munad ja hapukoor. Sega hästi läbi. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa siis tainapõhjale, seda pidevalt segades. Tainas peaks jääma paksema pannkoogitaina taoliselt poolvedelaks.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali.
Puhasta lõhe ja murenda väiksemateks tükkideks. Tükelda suvikõrvits ja poolita tomatid. Sega kõik ained omavahel, maitsesta ja laota taignale.
Katte jaoks sega kokku riivitud juust, muna ja piim. Maitsesta soola ja pipraga ning vala lõhetäidisele.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 min või seni kaua, kuni pirukas on pealt kuldne.
NB! Pirukas püsib pehme 2-3 päeva!
No comments:
Post a Comment