Koostisained:
Põhi:
5 muna
5 spl suhkrut
4 spl jahu
1spl kakaopulbrit
1 tl kaneeli
Täidis:
400 g vahukoort
400 g Farmi toorjuustu
4-5 tl suhkrut
1 sidruni või apelsini riivitud koor ja pool sidruni või apelsini mahla
200g kirsikompotti või keedist
Kate:
300 g kirsikompotti
10 g želatiini
100 g vett
Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja kakaopulber. Sõelu munavahu hulka.Vala saadud segu 24 cm läbimõõduga koogi vormi ja küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Proovi küpsust tikuga. Jahuta tordipõhi ja lõika pooleks. Vahusta vahukoor suhkruga lisa toasoe toorjuust ja maitsesta sidrunikoore ja mahlaga või apelsinikoore ja mahlaga. Pane lahtilõigatud tordipõhja üks pool koogivormi ja kata 200 g keedisega. Pane peale ka täidist ja määri laiali.Aseta peale teine tordipõhi ja kata kreemiga. Pane želatiin kirsimahla sisse paisuma. Laota kirsid koogile. Sulata želatiin vesivannil või madalal temperatuuril pliidil. Ära keema lase. Jahuta natuke segu ja vala koogile. Pane tort kappi tahenema. Kaunista meelepäraselt.
No comments:
Post a Comment