Friday, 3 January 2014

Vaarika-toorjuustutort



3 muna
170 g suhkrut
50 g jahu
20 g kakaopulbrit
120 g mõrušokolaadi
120 g Valeri küpsiseid
400 g vahukoort
400 g Farmi toorjuustu
10 g želatiini
50 g brändi
4 füüsalit 
500 g vaarikamoosi
10 g vett

Biskviit: Vahusta munad suhkruga kohevaks, sõelu hulka jahu- ja kakaosegu. Pane 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200 juures 15-20 minutit. Jahuta!

Pane  ¾ želatiini külma vette paisuma. Järgmiseks valmista küpsise-šokolaadi täidis. Selleks kuumuta vahukoor ja vala tükeldatud šokolaadile  ning sega, kuni šokolaad on sulanud. Nüüd tipi 4-5 küpsist šokolaadiga ning aseta külma. Ülejäänud küpsised purusta šokolaadi sisse ja lisa ka brändi. Sega hoolega ja jaota biskviidile. Tõsta 1/3 vaarikakeedist šokolaadikihile ning pane külma. Nüüd vahusta vahukoor suhkruga lisa toorjuust, brändi ja sulatatud želatiin. Jaota saadud segu tordile ja tõsta veelkord külma tarduma. Järgmiseks pane järelejäänud želatiin külma vette paisuma. Pane vaarikakeedis potti , kuumuta keemiseni lisa sulatatud želatiin. Jahuta veidi ja tõsta tordile. Pane tort paariks tunniks külma. Kaunista füüsalite ja küpsistega. 





No comments:

Post a Comment