200 g võid
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
4 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
250 g hapukoort
100 g mõrušokolaadi
150 g mandleid
Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vanillisuhkur, sool ja ükshaaval ja pidevalt kloppides munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu võivahu hulka. Lisa ka hapukoor ja sega ühtlaseks vahuks. Tükelda šokolaad ja sulata väikses kastrulis veevannis. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi, lisa šokolaad ja sega ühtlaseks massiks. Tõsta võitatud ja riivsaiga ülepuistatud keeksivormi pool heledast tainast, selle peale kakaoga segatud tainas ja kõige peale ülejäänud hele tainas. Sega kihid puupulga või kahvliga kergelt läbi. Küpseta 175-kraaduses ahjus 50 min.
No comments:
Post a Comment