Saturday, 12 October 2013

Kirsi-šokolaaditort


Põhi:
4 muna
100 g jahu
100 g võid
150 g suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit

Eralda munavalge kollastest. Vahusta munavalge suhkruga, lisa järk-järgult munakollased ja vahusta, kuni saad heleda vahu. Sulata või. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa vaheldumisi munavahusegule. Küpseta  20-22 cm läbimõõduga koogivormis. 200⁰ juures 20-25 min. Kontrolli küpsust puuutikuga.

Täidis:
250 g vahukoort
85 g suhkrut
100-150 g nõrutatud kompottkirsse
2 tl kakaod

Vahusta koor suhkruga ja jaga mass kaheks. Jahtunud biskviit lõika kolmeks. Esimesele kihile määri vahukoor ja laota peale kirsid. Teisele kihile pane vahukoore-kakaosegu ja määri sellega ka ääred ning lao peale kolmas biskviitpõhi.

Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
150 g vahukoort

Kuumuta vahukoor ja vala šokolaaditükkidele. Sega ühtlase massi saavutamiseni. Vala tordi pealmisele kihile ja määri äärtele. Kaunista valge šokolaadi figuuride ja tuhksuhkruga.

No comments:

Post a Comment