Sunday, 11 October 2015

Õuna- rosinakringel


Koostisained:

400-500 g jahu
2,7 dl käesooja vett või piima
30 g presspärmi
1-1,5 tl soola
2- 3sl suhkrut
30 g sulatatud võid

Täidis:

500 g puhastatud õunu
100 g pehmet võid 
100 g rosinaid
suhkrut, kaneeli
määrimiseks 1 muna ja katteks peotäis mandlilaaste või purustatud pähkleid.

Valmistamine:

Lahusta pärm käesoojas piimas või vees. Sega kokku jahu, sool ja suhkur. Sulata või ja jahuta. Sega jahu pärmi- vee segule lisa juurde või. Sõtku tainast kuni see lööb kausi küljest lahti. Vajadusel lisa jahu juurde. Jäta tainas sooja kohta kerkima. Puhasta ja tükelda õunad. Leota rosinaid soojas vees. Võta kerkinud tainas kausist ja aseta jahusele lauale. Sega leotatud rosinad õrnalt taigna hulka (ära vett lisa!).Rulli taigen lahti. Määri pehme võiga, raputa peale õunad, kaneel ja suhkur. Rulli taigen kokku ja lõika kolmeks. Põimi palmikuks, keera kringliks või jäta stritsliks. Tõsta plaadile kerkima (20 minutiks) Määri pealt lahtiklopitud munaga ja raputa peale mandlilaastud või pähklid. Küpseta 200 kraadi juures kuldseks.
NB! Küpsust saad katsuda tikuga! 

No comments:

Post a Comment