Sunday, 24 November 2013

Maasika- toorjuustutort


Põhi:
4 muna
4 spl jahu
4spl suhkrut

Siirup:
150 g vett
1 tl suhkrut
5 spl vaarikalikööri

Kreem:
300 g toorjuustu
300 g vahukoort
1 spl suhkrut
100 g kondenspiima

Kaunistus:
maasikaid
valget šokolaadi
tumedat šokolaadi
mustrikile
20-30 g mandlilaastud

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sõelutud jahu ja küpseta segu ahjus 22cm koogivormis 200⁰C
juures 15-20 min. Jahuta!
Vahusta kergelt vahukoor suhkruga, lisa toorjuust ja jätka vahustamist, kuni saad kauni ühtlase massi. Võta saadud segust veerand osa ära ja jäta kõrvale. Suuremale osale lisa juurde kondenspiima.
Jaga biskviit kolmeks. Pane alumisele biskviidile immutussiirupit. Tükelda maasikad ja jaota põhjale, lisa ka kondenspiimagasegu. Toimi nii kuni pealmise kihini. Määri tort pealt ja ümbert kõrvale pandud seguga (kondenspiimata).
Sulata valge šokolaad ja kasta maasika ots sinna sisse. Sulata ka tume šokolaad ja valmista kaunistused.
Raputa peale mandlilaastud ja kaunista eelnevalt külmas hoitud šokolaadikaunistustega.
Hoia ka tort paar tundi külmas. Naudi!

No comments:

Post a Comment