Põhi:
4 muna4 spl jahu
4spl suhkrut
Siirup:
150 g vett
1 tl suhkrut
5 spl vaarikalikööri
Kreem:
300 g toorjuustu
300 g vahukoort
1 spl suhkrut
100 g kondenspiima
Kaunistus:
maasikaid
valget šokolaadi
tumedat šokolaadi
mustrikile
20-30 g mandlilaastud
Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sõelutud jahu ja küpseta segu ahjus 22cm koogivormis 200⁰C
juures 15-20 min. Jahuta!
Vahusta kergelt vahukoor suhkruga, lisa toorjuust ja jätka vahustamist, kuni saad kauni ühtlase massi. Võta saadud segust veerand osa ära ja jäta kõrvale. Suuremale osale lisa juurde kondenspiima.
Jaga biskviit kolmeks. Pane alumisele biskviidile immutussiirupit. Tükelda maasikad ja jaota põhjale, lisa ka kondenspiimagasegu. Toimi nii kuni pealmise kihini. Määri tort pealt ja ümbert kõrvale pandud seguga (kondenspiimata).
Sulata valge šokolaad ja kasta maasika ots sinna sisse. Sulata ka tume šokolaad ja valmista kaunistused.
Raputa peale mandlilaastud ja kaunista eelnevalt külmas hoitud šokolaadikaunistustega.
Hoia ka tort paar tundi külmas. Naudi!
No comments:
Post a Comment